Ovaj doručak vaši ukućani neće moći da odbiju: Pecevo koje nas uvek iznova obraduje, a gotovo je očas posla
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ovaj doručak vaši ukućani neće moći da odbiju: Pecevo koje nas uvek iznova obraduje, a gotovo je očas posla

Nema prilike u kojoj ne možete da poslužite proja-mafine, a ako ih pripremite na ovaj način biće superslasni.

Objavljeno:

Proja je neizostavan deo srpske i balkanske kuhinje, pecivo kome se uvek i iznova vraćamo, a reč je slanim zalogajima za koje nam ne treba ni previše materijala ni mnogo truda.

Zato je idealno posluženje kao deo predjela na slavskoj trpezi ili u bilo kojoj važnoj prilici kada spremate mnogo hrane, a odlično je rešenje i za doručak ili večeru jer posle proje sigurno nećete ostati gladni.

Posebno su popularni proja-mafini, koji izgledaju dekorativno na stolu i praktični su pakovanje, a ako ih pravite po ovom receptu – biće nenadmašni!

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 9 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so po ukusu
  • 1 šolja ulja
  • 400 g sitnog sira
  • 400 ml jogurta
  • susam

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje, pa promešajte.
  2. Postepeno i uz neprestano mešanje, dodajte kukuruzno brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo.
  3. Probajte koliko je slan sir, pa u skladu s time posolite, a zatim ubacite i sir i sve sjedinite.
  4. Prelijte u kalup za mafine, podmazan uljem ili obložen korpicama za pečenje, pa pospite susamom.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 40-45 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.